Visse hurtigt gjorte ting
går der år og dag med:
dem man går i ring omkring
før man går i lag med.

-Piet Hein, Visse ting

Forskelligt fra mit liv...

Forskelligt fra mit liv...

Ruteplanlægning PDF Udskriv

Ruteplanlægning i ad-hoc netværk

Dette projekt er skrevet på Matematikoverbygningen på RUC på 1. modul. Det kan lånes i trykt form på Roskilde universitetsbibliotek.

Efter projekteksamen blev vi opfordret til at efterredigere projektrapporten og få den udgivet som imfufa-tekst. Vi fik foretaget efterredigeringen, men har endnu ikke fået taget det sidste skridt til den faktiske publicering.

Abstract

I dette projekt ser vi på ruteplanlægning i mobile ad-hoc netværk. Det oprindelige formål var at muliggøre analytisk sammenligning af konkrete ruteplanlægningsalgoritmer. Dette viste sig imidlertid vanskeligt, og vi har derfor arbejdet med et bredere spørgsmål, der lyder: Hvad kan matematiske modeller sige om ruteplanlægning i mobile ad-hoc netværk, og hvilke mangler har disse modelbygninger i forhold til at foretage en vurdering af konkrete ruteplanlægningsalgoritmer?

Vi fremdrager modeller baseret på stokastisk grafteori. Navnlig går vi i dybden med to modeller. En der beskriver hvad sandsynligheden er, for at et netværk med endeligt antal enheder er forbundet, og en der beskriver hvorledes benyttelse af flere ruter, kan nedsætte ruteplanlægningsalgoritmens overhead, ved at udskyde behovet for at søge efter nye ruter. Konklusionen er, at det er begrænset, hvad vi på nuværende tidspunkt kan sige om ruteplanlægning vha. matematiske modeller, men at vi som en begyndelse kan give ovennævnte begrænsede delresultater. Det kan diskuteres, hvorvidt nogle af modelantagelserne er for grove.

Download

Du kan downloade den efterredigerede projektrapport (ikke-udgivet imfufa-tekst) som pdf: rutning.pdf (ca. 655 KB)

 
 
Joomla 1.5 Templates by Joomlashack