As I was going up the stair
I met a man who wasn't there
he wasn't there again today
I wish that man would go away

-Svend Åge Madsen, fra "Manden der opdagede at han ikke eksisterede"

Forskelligt fra mit liv...

Forskelligt fra mit liv...

Ray-tracer PDF Udskriv

Implementation af en ray-tracer med antialiasing

Dette projekt er skrevet på Datalogioverbygningen på RUC på 1. modul. Det kan lånes i trykt form på Roskilde universitetsbibliotek.

Abstract

Målet med dette projekt var at udvikle en ray-tracer. Rapporten indeholder derfor en kort gennemgang af den bagvedliggende teori for ray-tracere og det tilhørende begreb antialiasing. Derudover beskrives, hvordan vi forestiller os, en ray-tracer skal opbygges. For at kunne teste programmet, er der lavet en brugergrænseflade, via hvilken man kan tilgå ray-traceren. De egenskaber, der ses som nødvendige for vores ray-tracer, fastsættes i en række krav til programmets funktionalitet. Disse krav er, at ray-traceren skal have en scene, der er sammensat af forskellige elementer og skal implementere lys og et kamera, så man kan "kigge" på elementerne i scenen. Programmet beskrives ud fra en række designmønstre. Til slut konkluderes, at alle de krav der er blevet stillet er blevet opfyldt, samt at visse dele af programmet er blevet udvidet, i forhold til det målsætningen specificerede.

Download

Du kan downloade projektrapporten som pdf: tracer.pdf (ca. 1.4 MB)

Du kan også downloade selve ray-traceren: Tracer.zip (ca. 36 KB) (pakket med zip). Samt kildekoden (Java) til denne: TracerSrc.zip (ca. 36 KB) (pakket med zip)

 
 
Joomla 1.5 Templates by Joomlashack