every time that you throw dirt
you loose a little ground

-DAD, Now or forever

Forskelligt fra mit liv...

Forskelligt fra mit liv...

Menneskelige øjne PDF Udskriv

Stilhed!

Stemmer der langsomt og blidt stiger og daler.................

Stilhed!

Det blå vand, de lette krusninger, ikke en vind rører sig. Den salte duft, der stiger med stemmerne fra bådende. En kølig morgen, blå himmel, dagen bliver varm, men behagelig, lyset glimter i vandet.

 

Langsomt glider blikket forbi fiskerne i bådende, ud mod den uendelige horisont, en tynd blå streg, blåt mod blåt. Man bliver helt svimmel. Blikket synker igen ned til det kølige blå hav. De blå øjne bliver hængende her på overfladen, de grønne glider ned under overfladen, ned i dybet.

Stilhed!

En fisk glider langsomt forbi. Et spjæt, fisken er væk, en større artsfælle har taget den. Den stærke overlever. Svage forvrængede stemmer fra overfladen, fiskerne taler.

Stilhed!

Stemmerne stiger i styrke:

"har du oplevet noget spændende for nylig?"

Stilhed!

"Min datter er død!"

Solen glimter.

"Det var trist! Ellers noget?"

I det blå hav.

"Min søn er død!"

Den salte duft.

"Han kunne være blevet en god fisker!"

Stilhed!

En haj farer frem mod en stime af fisk, den grønne verden eksploderer i rødt. Flere hajer, vandet piskes op. Farves rødt.

LARM!

En motor brøler, alting hvirvler rundt. Trykket lettes, skyerne trækker sig sammen. Lynet glimter, himlen sortner, det sortner for blikket.

LARM!

Verden er rød, alting skriger, hjernen vender sig, vil ud af kraniet. øjnene skifter farve, den grønne forsvinder, bliver blå, men med en indre smerte.

Smerteblå!

De blå øjne kigger på overfladen. Der er to par. Blå og smerteblå. De opdager en ændring. Bådende mangler. De smerteblå lukker sig, vender ryggen til. De blå undres, og nyder morgenen der bliver til dag.

Kæmper de brune øjne under overfladen? Vinder de over de røde? Har de tabt?

Spøgsmål?

Larm?

Stilhed?

 
 
Joomla 1.5 Templates by Joomlashack