and if you go, I wanna go with you
and if you die, I wanna die with you
just take your hand
and walk away

-System of a Down, Lonely Day

Forskelligt fra mit liv...

Forskelligt fra mit liv...

KFUM-spejdernes logo PDF Udskriv

Her skriver jeg først lidt om min holdning til KFUM-spejdernes logo og derpå følger lidt om symbolikken i logoet. Nederst på siden kan du finde nogle 3-dimensionelle udgaver af logoet, som jeg har lavet vha. programmet POV-Ray. Du kan downloade disse og bruge som baggrund på dit skrivebord, og jeg har også lavet en pauseskærm ud af det ved hjælp af programmet Bink.

Det "nye" logo

Da KFUM-Spejdernes nye korpslogo blev præsenteret på landsmødet i 2003, blev der ført mange heftige diskussioner om hvorvidt det nye logo var grimt, i tråd med spejderånden, ville forbedre vores image m.m. Desuden blev der sat spørgsmålstegn ved hvorvidt processen med at beslutte at vi skulle have et nyt logo og hvordan det skulle se ud, foregik på en fornuftig og demokratisk måde.

Min umiddelbare holdning var, at det nye logo var for popsmart, og at der slet ikke var blevet gjort nok for at høre de "menige" spejderes mening. Samtidig blev jeg dog også enig med mig selv om, at der er vigtigere ting i verden end hvordan logoet ser ud, selvom jeg var lidt ked af at miste den traditionelle spejderlilje.

Med tiden har jeg vænnet mig til det nye logo, og syntes nu egentlig det er ok. Desuden fik jeg efter et stykke tid øje på, at vi faktisk ikke har mistet spejderliljen.

Lad os se på hvad det er jeg snakker om! På følgende billede kan du til venstre se de nye officielle logo, til højre ser du det gamle logo, og i midten har jeg illustreret hvorledes det gamle logo faktisk ligger "mellem linierne" i det nye logo:

KFUM-logoer

Symbolikken i logoet

Logoet har stor symbolsk betydning. Her er nogle af de ting jeg ved vi som spejdere traditionelt har tolket ud af det gamle logo:

  • Spejderliljen er som kompasnålen der viser den rigtige vej. Den peger opad mod Gud
  • Trekanten symboliserer den hellige treenighed der ligger bag vores arbejde.
  • Båndet der holder liljen sammen, symboliserer venskab og sammenhold
  • Spejderliljen (den franske lilje) symboliserer traditionelt fred og broderskab (tror jeg nok)

I forbindelse med det nye logo, kunne jeg f.eks. tilføje:

  • Det er ikke altid det vigtigste der først springer i øjet (spejderliljen ses f.eks. først ved nærmere eftersyn)
  • Lad fantasien lege med

Skrivebordsbaggrund og pauseskærm

Her kan du downloade en 3-dimensional udgave af det nye spejderlogo omsluttet af det gamle (i et halvgennemsigtigt, glasagtigt materiale). Ideen er den samme som i tegningen herover, hvor jeg viser hvordan det nye logo stadig indeholder det gamle (i 3D udgaven har jeg dog udeladt trekanten). Du kan se en lille udgave af logoet her:

3D logo

Billedet kan benyttes som baggrund på dit skrivebord. Desuden har jeg lavet en windows-pauseskærm, hvor logoet står og drejer rundt om sig selv. Du installerer pauseskærmen ved at downloade den og ligge den i en passende mappe (f.eks. c:\windows\system\), højreklikke på den, og vælge installer.

BaggrundsbilledePauseskærm
Logo800x600.jpg (ca. 49 KB)Logo800x600.scr (ca. 619 KB)
Logo1024x768.jpg (ca. 70.5 KB)Logo1024x768.scr (ca. 618 KB)

Billederne og pauseskærmen er ganske gratis, og du er velkommen til at benytte begge dele. Hvis du syntes om dem, ville det være sjovt at høre fra dig.

Direkte links til filerne fra din egen hjemmeside er ikke velset - lav i stedet et link til denne side. Ligeledes må du ikke kopiere filerne til din egen hjemmeside og lade folk downloade dem derfra (i det mindste ikke uden min tilladelse), da jeg gerne vil have at folk kommer forbi min side og henter dem.

 
Antal kommentarer til denne artikel (3)
Svar til Bent
3 Tirsdag, 16 November 2010 13:38
kgc
Ja, det er mig der har konstrueret 3D udgaven af logoet som et lille hobbyprojekt for mange år siden.

Jeg er ikke grafiker, så hvis det er andet grafisk arbejde du mangler hjælp til, kan jeg desværre ikke hjælpe dig. Hvis det derimod er logoet i en anden størrelse eller lignende, så kan jeg sikkert godt klare det.
Baggrundsbillede
2 Fredag, 29 Oktober 2010 03:54
Bent Grauslund
Jeg vil gerne vide om det er dig som har lavet logo (Baggrundsbillede) hvis vil høre om jeg kan få dig til at lave noget for mig!
Mvh.
Bent Grauslund
www.bisidder-konsulenten.dk
dine logoer
1 Søndag, 30 Maj 2010 19:28
Carsten Skovgaard Bernt
Hej Kasper. Vil da bare lige fortælle dig at dine logoer er brugt flittigt her i det østjyske. Både som pauseskærm, baggrund på mobilen, skrivebordet og som logo ved vort spejdervirke på hjemmesiden; vildmarksbassen.dk

Tak for indsatsen for at vi kan få bredt det nye logo ud. Jeg kan se at holdningen er den samme, og nu skal vi vil bare sørge for at flest mulig kender vort logo.


Vi ses vel på See20:10. Jeg ligger på UL5 stab som DoT.

Spejderhilsen fra Carsten
 
Joomla 1.5 Templates by Joomlashack